Bani luaţi cu japca la Universitatea din Piteşti

5 05 2009

Se pare că reprezentanţii Universităţii de Stat din Piteşti sunt puşi pe treabă. Cu toate că toamna încă nu a venit, aceştia s-au apucat deja de semănat dar nu recoltă ci…restanţe. Până anul trecut studentul putea să-şi dea liniştit examenele dacă avea plătit mai mult de jumătate din taxa şcolară. De anul acesta, lucrurile s-au schimbat „puţin”. Se face că peste noapte, la nivelul Universităţii s-a dat o dispoziţie de care nici un student nu avea habar. Suma de 1.400 Ron (din 2.000) a devenit obligatorie până la primul examen al acestui semestru, iar studenţii care nu au plătit aceşti bani, pot fi consideraţi restanţieri.

La Facultatea de Ştiinţe Economice se impun alte reguli

Cu toate că această decizie a fost luată la nivelul tuturor facultăţilor din cadrul Universităţii de Stat, se pare că unele au fost scutite de acest tratament. Este şi cazul Facultăţii de Ştiiţe Economice, unde un profesor i-a permis studentului să-şi susţină examenul chiar dacă nu plătise nici un ban din taxă, cu condiţia ca în ziua următoare acesta să-i arate chitanţa cu achitarea sumei respective. În caz contrar, nota pe care o va obţine la examen nu va fi luată în considerare.

Studenţii de la jurnalism trataţi ca pe nişte câini

În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane specialitatea Jurnalism, situaţia este drastică. Cu toate că unii studenţi au achitat câte 1.200 Ron din taxă (de..după posibilităţile fiecăruia, că doar suntem în perioadă de criză financiară), aceştia au fost eliminaţi din examene deoarece nu aveau suma de 1.400 plătită. Măcar de ar fi aceasta durerea..măcar de ar fi un singur examen pierdut şi o singură restanţă în toamnă. Dar nu! Toate examenele care au fost susţinute până la ora actuală sunt considerate restanţe şi credeţi-mă, sunt destul de multe…

A pierdut examenul pentru 50 de Ron

Printre studenţii (la jurnalism) care au fost scoşi din examen, se numără şi o tânără care pentru 50 de Ron a pierdut examinarea scrisă. Decana Geanina Cucu Ciuhan nu a fost în nici un fel impresionată de rugăminţile insistente ale tinerilor studioşi de a-i lăsa să-şi susţină proba respectivă. Aceştia au încercat să o convingă în fel şi chip, ba mai mult a asigurat-o că în cursul zilei respective îşi vor plăti şi restul sumei (lucru făcut deasemenea) dar nimic…tot afară au ajuns.

În loc să încaseze taxe, casiera îşi ia concediu

Se pare că din acest plan diabolic face parte şi casiera facultăţii. Cu toate că programul casieriei este de la ora 8:00-10:30 şi 12:30-14:30, pe data de 22.01.2009 (data cu pricina), aceasta şi-a luat concediu în a doua parte a zilei, motivând faptul că are şi ea dreptul la o zi liberă. Nu a ţinut cont nici măcar de faptul că la uşă aşteptau destul de mulţi studenţi. Este destul de clar care este planul…studenţii nu îşi plătesc taxele la timp, prin urmare rămân restanţieri. Dacă în toamnă aceştia nu reuşesc să-şi ia examenele, în anul următor vor plăti cu 60 Ron fiecare restanţă. În cazul în care restanţa este amânată şi în acel an, suma se dublează.

Le e frică să vorbească

Cu toate că sunt în pragul disperării şi a unei revolte, studenţilor le e frică să vorbească. Aceştia se tem de măsurile care pot fi luate de către conducere împotriva lor şi mai bine preferă să tacă. De asemenea tinerii sunt nemulţumiţi şi de lipsa de informare şi de organizarea membrilor Universităţii. Şi lipsa afişajului este o mare problemă. Tinerii studioşi sunt de părere că în momentul în care este ceva de comunicat, afişajul să se facă la intrarea în Universitate, nu „sus la secretariat” unde nu prea se ajunge. Situaţia în sine a semănat nemulţumiri şi în rândul profesorilor, dar aceştia preferă să se abţină.

Datele examelor se schimbă de la zi la zi

O altă problemă cu care se confruntă studenţii este aceea a schimbării datelor şi orelor examinărilor. În ciuda faptului că aceştia au fost anunţaţi că au examen la o anumită dată, când se prezintă la facultate se trezesc că de fapt data s-a amânat sau chiar mai rău, examenul a fost dat deja. Toţi se întreabă ce este de făcut în această situaţie…cum pot proceda pentru ameliorarea lucrurilor? Răspunsul nu vine din nici o parte…cică asta e politica Universităţii, şi tot ceea ce fac ei este perfect legal.

Din taxa de 2.000 lei, 50% trebuie plătită până la începutul anului

„Măgăriile” contunuă în cadrul acestei grandioase Universităţi…mai nou, cică pentru a-şi păstra studenţii, conducerea a decis ca de la începutul noului an universitar (2009-2010) prima tranşă a taxei să fie de cel puţin 50%. Oare reprezentanţii acesteia chiar nu se gândesc şi la acei studenţi care pare că abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta şi care au muncit toată vara pentru a strânge acei bani? Sau poate la părinţii care şi-au pierdut locurile de muncă şi chiar nu dispun de suma de 1.000 lei până la acea data?! mă întreb unde o să ajungem cu această situaţie…dacă se va proceda în acest fel, oare cât la sută dintre studenţii înscrişi la această facultate vor reuşi să o şi termine? Dar…cum spune un vechi proverb românesc…”om trăi şi om vedea”.


Acțiuni

Information

4 responses

16 06 2009
Petre Ana-Maria

uite…..asta nu imi place mie…..deja incep sa-mi aduc aminte de toate problemele…..cei de la conducerea facultatii ne considera bataia lor de joc…Eu inteleg ca suntem multi studenti , ca nu toti ar trebui sa fim acolo, ca au nevoie de bani dar……prea multa bataie de joc.Eu as avea o intrebare pentru ei : de ce nu se lupta atat de mult ( cum o face pentru o nenorocita de taxa) sa ne acorde si burse atunci cand meritam.Student in anul doi cu doar 4 note de 9 si restul de 10 in ambele semestre si nici un leut pentru el? e posibil??? da……va spun eu 100 %…daca vrea cineva sa se contrazica cu mine…..mai bine sa nu o faca…stiu ce vorbesc

5 03 2010
Eu

Sunt la o facultate din cadrul Universitatii si pot spune ca o doamna profesoara a refuzat sa primeasca un cadou de 1 martie pe motiv ca asa e politica lor. Incredibil.

25 05 2010
B F

La mine e un profesor care nu a venit deloc pana acum 1 sapt . suntem in 25 mai . Peste o saptamana se termina facultatea si incepe sesiunea . Revenind vreau sa spun ca nu prea-i place postura de profesor , de aceea nici nu prea are multe informatii despre aceasta meserie . AA , dar nu a uitat sa mentioneze ca ne trebuie o CARTE din care vom invata pentru la examen . Facultatea in mare parte e la pamant . M-am mirat cand am cunoscut acei putini profesori – in adevaratul sens al cuvantului .

26 05 2010
issabela

nasoala situatie…daca te ajuta cu ceva, gandeste-te ca in alte parti este multa mai rau

Lasă un comentariu