Anii de studentie

15 06 2009

studentieDe cand ma stiu ai mei parinti mi-au zis ca: „Daca ai carte,ai parte”, zis si facut.Am trecut cu bine de liceu si m-am hotarat sa urmez si o facultate.
Ce incantata am fost gandindu-ma la tot ce mi s-a povestit despre studentie, cate petreceri, pentru ca sincera sa fiu asta era un punct de atractie major la momentul aceala, oamenii pe care am sa ii cunosc, cate cunostinte o sa capat si asa mai departe.

 


Prima problema a aparut inca de la inceput cand ducandu-ma de mana cu tata la facultate pentru marea deschidere de an ni s-au indrugat o groaza de baliverne cum ca o sa invatam nu stiu cate lucruri si ca atunci cand terminam sa nu ne facem griji suntem ca si angajati, facultatea fiind cat se poate de serioasa, doar ma duceam la Universitate nu oriunde.
Trebuia sa fiu pe faza in ziua aceea asta pentru ca Dumnezeu mi-a dat un semn atunci cand la etajul doi in cadrul universitatii am cazut pe scari inca din prima zi. Parca imi spunea in felul asta: ai grija draga mea,nu o sa fie usor.
Si asa mi-am inceput eu viata de studenta. A fost frumos insa nu asa cum mi s-a povestit, am intampinat o groaza de greutati incepand cu locul unde am stat. Acum parca ma bufneste rasul cand ma gandesc cum  eram eu in anul 1 de facultatea.
Am incercat sa imi gasesc un loc in camin dar nu s-a putut asa ca am cautat sa stau la o gazda si am gasit. Era o batranica destul de draguta la prima vedere, dar care atunci cand plecam imi manca mancarea din frigider si imi spala papucii de casa cu gelul meu de dus.
Va bufneste rasul nu?  Pentru mine a fost cumplit sa vin de la facultate sa ma uit in frigider sa mananc ceva si nu mai aveam decat carne inghetata, dar si mai hazliu era cand o intrebam de ce oare mi-a spalat papucii de casa care erau oricum curati, si mai ales de ce cu gelul meu de dus, dar ea insista sa imi spuna ca nu cu gelul meu de dus ci avea ea un detergent care miroasea la fel!!
Oricum asta a fost partea buna a lucrurilor, pentru ca la  scoala era si mai si. Secretara nu vorbea cu noi decat daca ma duceam cu o atentie, ceva, altfel te dadea afara ca pe un gunoi. Oare nu era dreptul nostru? Sa intrebam si sa ni se dea niste raspunsuri? Nu am reusit niciodata sa le inteleg pe secretare dar ceea ce am inteles  a fost ca rolul lor era „foarte„ important.
Si oricum secretarele erau cel mai putin rau lucru dintre toate relele, spun asta pentru ca nu o sa uit niciodata o profesoara care cred ca m-a marcat pentru o viata prin modul dansei de a preda si de a se comporta. ” Toti sunteti niste prosti; crezi ca o sa termini facultatea la nivelul la care esti? Visezi domnisoara!”.Si uite asa trec si zilele studentiei, cu bune si cu rele. Iar eu abia astept sa termin aceasta facultate care mi-a dat atata bataie de cap si sa am un nou punct de pornire spre un alt drum despre care sunt sigura ca imi va oferi ceva mai bun….


Acțiuni

Information

2 responses

15 06 2009
cristina

woow
inca nu am ajuns la fac 🙂

16 06 2009
Petre Ana-Maria

🙂 despre studentie ar fi multe lucruri de spus…din pacate acum vedem doar lucrurile rele pentru ca inca suntem studenti dar , dupa c o sa terminam o sa vedem si partea cea buna…Eu as avea ceva de adaugat in legatura cu profesorii…acestia imi dau mie bataie de cap…..nu secretarele.O intmplare este aceea cand m-am prezentat la un examen destul de usor, invatasem tot, ma pregatisem foarte bine dar degeaba…. In locul profesoarei a aparut un alt profesor care sustinea „sus si tare” ca noi cu dansul am facut materia respectiva….si are tot dreptul sa ne examinezi…zis si facut….examenul a durat 10 minute ..nu prea aveai timp sa scri tot ce invatasei…dar alta a fost problema…la intrebarile si rugamintile unor colegi , profesorul exclama: ” ce nu va convine? nu ati avut material? trebuia sa invatati foarte bine…totul se regaseste in cartile de la bibiografie!” .Acum partea comica, as fi vrut sa-l intreb pe acel „domn profesor” : „Domnule profesor, care bibiografie…. care materie…..si mai mult …care profesor?”

Lasă un comentariu