Reguli pentru anii de facultate

1 06 2009

Daca tocmai te pregatesti sa mergi la facultate sau la alta institutie de invatamant postliceal, vrem sa te scutim de cel putin doi ani de bataie de cap. Iata sapte greseli pe care nu e cazul sa le mai faci de vreme ce regulile au devenit o etapa obilgatorie din educatia ta:

  • Nu-i invata pe de rost orarul, pandindu-l peste tot cu speranta ca pana la urma o sa te remarce… Sa alergi pe scarile si culoarele facultatii este un foarte bun exercitiu fizic, dar nu serveste altminteri la nimic. Fie te remarca singur, fie iti iei gandul de la el.
  • Nu intarzia prin cantina unde mananca sau pe la bufetul din facultate, in ideea ca nu se poate sa nu-l zaresti pe-acolo la un moment dat, intre opt dimineata si opt seara. Ciudatele tale obiceiuri or sa-ti atraga, cel mult, zeflemeaua colegilor. Si de fapt chiar vrei sa-ti petreci anii studentiei privind tinta o usa si intrebandu-te cand va binevoi el sa apara?
  • Nu-ti pune prietena cea mai buna sa afle de la prietenul lui cel mai bun ce parere are despre tine. Nu te imprieteni cu vecina lui, nu te chinui sa intri in cercul lui de prieteni, nu te oferi sa faci servicii oricui il cunoaste… Totul e pura pierdere de vreme. Nimeni – nici vecina, nici prietenul lui cel mai bun – nu-l poate face sa te placa si sa se indragosteasca de tine.
  • Nu te chinui sa afli ce CD-uri sau casete ii plac, ca apoi sa arborezi un tricou imprimat cu numele formatiei lui preferate de rock. (E ciudat cum in imaginarul feminin persista ideea ca barbatii sunt atrasi de femei imbracate in stil masculin – adica sportiv, ba chiar viril. Adevarul este ca barbatii ajung intodeauna in bratele femeilor care obisnuiesc sa poarte jeansi nostimi si bluzele la moda.) Regulile spun sa nu imiti feleul de a se imbraca al barbatilor, ci pur si simplu sa-i atragi.
  • Nu deveni un lider de galerie ori un fan al fotbalului numai pentru ca joaca si el sau e innebunit dupa meciuri. Acelasi lucru este valabil in cazul fumatului si al bauturii: nu e nevoie sa-ti dovedesti fidelitatea adaptandu-i viciile! Stim nenumarate femei care s-au multumit sa-si moaie buzele in apa minerala pe cand se intalneau ca barbati care fumau si beau alcool, ceea ce nu le-a impiedicat sa fie cerute in casatorie. In ce priveste deprinderile, fii tu insati.
  • Nu te oferi sa-l ajuti – sa-i bati ceva la masina, sa-i explici cate un curs dificil la care el a lipsit – in speranta ca pana la urma o sa devina prietenul tau. Sau il atragi prin tine insati, sau nu e nimic de facut.
  • Nu ignora prosteste masurile de siguranta! Violul se poate petrece si intre colegi de facultate. Ia-ti toate precautiile. Daca nu-l cunosti bine, nu accepta sa mergi in camera lui de la camin ori la el acasa, chiar daca ati hotarat sa invatati impreuna in sesiune. Spune intodeauna cuiva unde mergi, ca sa poti fi, la nevoie, reperata. Adeptele regulilor nu-si asuma riscuri. Sa nu-ti inchipui ca riscul violului e neglijabil!Iar acum, pentru ca stii cum nu trebuie sa procedezi, iata ce trebuie sa faci ca sa-l atragi pe colegul la care visezi:
  • Invata. La urma urmei, de asta esti la facultate. A fi o fata istruita e cat se poate de sexy! 

  • Mananca rational, chiar daca prietenele tale caministe insista sa te indopi din tot ce le-au trimis parintii de sarbatori… Gandeste-te, in astfel de situatii, cum ai sa intri maine in blugi. Tine minte: a manca excesiv e intru totul impotriva regulilor! 

  • Fardeaza-te. Tine-te la curent cu noutatile din cosmetica si moda, citind una dintre marile reviste pentru femei. 

  • Implica-te intr-o activitate extra-universitara sistematica: de preferinta, una care te pasioneaza si iti da ocazia sa intalnesti – in mod natural- barbati. 

  • Nu sta singura vinerea si sambata seara, in camera ta de-acasa ori de la camin, citindu-l pe Kant. Vinerea si sambata seara exista pe lume ca sa fii intre oameni. Poti foarte bine sa-l citesti pe Kant luni. 

  • Alege-ti o specializare si un tel profesional. Facultatea nu inseamna doar obtinera unei diplome, chiar daca se prea poate sa-ti intalnesti in studentie viitorul sot si ca atare sa renunti la orice cariera. Cu toate astea, e benefic sa-ti pui mintea la treaba. Prostia si incultura nu avantajeaza pe nimeni!

  • Acțiuni

    Information

    Un răspuns

    16 06 2009
    Petre Ana-Maria

    prima data cand am citit titlul…..”reguli….” m-am gandit ca o sa fie vorba despre regulile tampite pe care le gasim la tot pasul in facultate…ma bucur ca nu a fost asa.:) Si as avea ceva de adaugat…referitor la a invata , un profesor mi-a spus acest aforism si pentru mine a ramas un motto in viata : „INVATA CA SI CUM AI TRAI O VESNICIE , TRAIESTE CA SI CUM AR TREBUI SA MORI MAINE”……STUDENTIA E FRUMOASA…..TRAITI-O DIN PLIN

    Lasă un comentariu